Hopp til hovedinnhold (trykk enter)
Arkivplan.no
Printer-ikon Utskriftsvennlig versjon

Arkivorganisering

Struktur

Seksjon for Digitalisering og Dokumentasjonsforvaltning (SDD) er hovedarkiv for Norges Handelshøyskole (NHH) og de sentrale styringsorganene.

02.05.06 tok NHH i bruk det elektroniske arkiv- og saksbehandlingssystemet ePhorte. Det ble samtidig gjort en gjennomgang av arkivstrukturen ved høyskolen og gjort tilpasninger til den elektroniske hverdagen. 01.01.14 gikk NHH over til det elektroniske arkiv- og saksbehandlingssystemet Public 360. Det elektroniske hovedarkivet kalles saksarkiv. Alle dokumenter i saksarkivet ordnes og arkiveres etter en emneinndeling som fremgår av arkivnøkkelen (se eget avsnitt om Ordningsprinsipper).

Saksarkivet er delt inn i arkivdeler. En for personal og en for sakarkiv. Dette gjelder for personaldokumentasjon og studentdokumentasjon.

  • Personaldokumentasjon opprettes i egen arkivdel. Her plasseres dokumenter som vedrører de ansattes lønns- og tilsettingsforhold. 
  • Studentdokumentasjon opprettes i sakarkivet. Studieadministrasjonen har ansvaret for registrering av studentsaker, arkivering og tilsyn med arkivet. De fysiske studentmappene fra før mai 2006 er plassert i Studieadministrasjonen. Henvendelser ang. studentsaker gjøres dit.

Ledelse

SDD er underlagt IT-avdelingen fra 15.06.2023 . Fagansvaret ligger hos fungerende seksjonsleder. NHH har sentral arkivoppfølging og journalføring med desentral registrering av dokumenter. Det betyr at instituttene registrerer sine dokumenter og alle saksbehandlere i sentraladministrasjonen produserer sine dokumenter i Public 360, mens det er Seksjon for Digitalisering og Dokumentasjonsforvaltning som sørger for kvalitetssikring og journalføring av det som produseres, utarbeiding av felles rutiner mm. SDD plikter å sørge for å gjøre alle ansatte kjent med de rutiner som gjelder for arkivering, og skal kontrollere at rutinene følges opp i den daglige saksbehandlingen. Videre skal SDD gjøre seg kjent og inneforstått med gjeldende regelverk, sørge for tilstrekkelig opplæring av nyansatte og ha ansvar ved gjennomføring av avlevering til arkivdepot.

Lokaler

Arkivlokaler for arkivmateriale produsert på papir (før 02.05.06) skal tilfredstille de fysiske krav som er gitt i forskrifter til arkivloven, kapittel IV. Materiale som er samlet inn sentralt er plassert samlet i fjernarkivet. Tilgang til fjernarkiv er det kun autorisert personale som har, ellers må man henvende seg til SDD for tilgang.

Laster...